MARIO

MARIO is beeldend kunstenaar, dichter/schrijver en grafisch ontwerper. De levendigheid van zijn woon- en werkplaats in Rotterdam daagt hem telkens weer uit om dezelfde energie in zijn werken te verwerken. Dit komt tot uiting in zijn formaat werken, maar ook in zijn schilderijen, zeefdruk en printwerk. Dit zijn vaak exaltatische explosies op papier, hout of linnen.

 

MARIO heeft, na zijn HBO-opleiding Communicatie Creatief aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam te hebben afgerond, zichzelf via het SKVR met talloze creatieve cursussen, lessen fotografie en verschillende schrijftrainingen bijgeschoold. Nu in zijn atelier in Rotterdam-Noord maakt hij schilderijen, lino's en schrijft hij. Bij de vereniging Mesh Print werkt hij aan zijn zeefdrukken. In 2021, 2022 en 2023 treedt hij voor het eerst op tijdens het woordfestival Noorderdicht bij de Bar. 'Hij draaft door uit eigen werk', zoals hij het zelf omschrijft. MARIO is eigenaar van ontwerp- en tekstbureau Zindruk in Rotterdam-Noord.
 

MARIO werd door de Dortmundse schilder en aquarellist Georg Baselitz, de Nederlandse Anton Heyboer, Corneille en de andere CoBrA-artiesten, Constant en Karel Appel geïnspireerd. Dankzij, of mede door, Robert Motherwell, Jean-michel Basquiat, Mark Rothko en ook door de blijmoedige schilderijen van Mirò, besloot MARIO in 2005 zelf de kwast ter hand te nemen. 

 

Eerder was MARIO werkzaam in de reclame, waardoor zijn beeldend werk soms nog door tekstelementen wordt ondersteund.

 

Bezoek MARIO's website:
rotterdam-kunstenaar.nl