MARIO

MARIO is beeldend kunstenaar, dichter/schrijver en grafisch ontwerper in Rotterdam-Noord. De levendigheid van Rotterdam daagt hem telkens weer uit om dezelfde energie in zijn werken te verwerken. Dit komt tot uiting in zijn formaat werken, maar ook in zijn schilderijen zelf. Dit zijn vaak exaltatische explosies op papier, hout of linnen.

 

MARIO werd door de Dortmundse schilder en aquarellist Georg Baselitz, de Nederlandse Anton Heyboer, Corneille en de andere CoBrA-artiesten, Constant en Karel Appel geïnspireerd. Door Robert Motherwell, Jean-michel Basquiat, Mark Rothko, Alexander Calder, en ook door de blijmoedige schilderijen van Mirò besloot MARIO in 2005 zelf de kwast ter hand te nemen. Dit leidde tot veel experimenteren, fauvistische kunst en exaltatisch expressionisme.

 

MARIO heeft eerst zijn creatieve HBO opleiding aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam gevolgd. Later schoolt hij zich via het SKVR bij met cursussen, lessen fotografie en verschillende schrijftrainingen in Rotterdam.

Nu in zijn atelier in Rotterdam-Noord maakt hij schilderijen, lino's en schrijft hij. Bij de vereniging Mesh Print werkt hij aan zijn zeefdrukken. In 2021 en 2022 treedt hij voor het eerst op tijdens het woordfestival Noorderdicht bij de Bar. 'Hij draaft door uit eigen werk', zoals MARIO het zelf omschrijft.

 

Eerder was MARIO eerder werkzaam in de reclame, waardoor zijn beeldend werk soms nog door tekstelementen wordt ondersteund.